Home » Activities » Seeking solutions for the well-being and the long-term integration of migrants.
Seeking solutions for the well-being and the long-term integration of migrants.
Activity Date : 16/03/2022 19:00 Activity Location : TOBB Plaza – Avenue de l’Yser 6, 1040, Bruxelles Activity Speaker : Bart Somers, Mayor of Mechelen Activity Fee : Free

KONFERANSA DAVET
 

Göçmen Sorununa Yerel İdareler Düzeyinde Çözüm Arayışları

Başarılı bir örnek: Mechelen

Konuşmacı: Bart Somers, Mechelen Belediye Başkanı

Tarih 16 Mart 2018

Yer: TOBB Plaza – Avenue de l’Yser 6 1040 Brüksel

 

Değerli üyelerimiz, dostlarımız,

Göç konusunun son on yılın küresel gündeminde giderek ne ölçüde önem kazandığını hepimiz yakından izliyoruz. Bugün itibarıyla dünyadaki göçmen sayısının 258 milyonu aştığı tahmin ediliyor. Bu rakam hayali bir Göçmenler Ülkesini Çin, Hindistan, ABD ve Brezilya’dan sonra dünyanın beşinci kalabalık ülkesi yapıyor.

Türk insanı hem bir geçiş ülkesi hem de hedef ülke vatandaşı olarak bu sorunu -özellikle son yıllarda- günlük yaşamında en sıcak haliyle hissediyor; milyonlarca göçmeni çok fazla sorun yaşamadan, fazla şikâyet de etmeden bağrında barındırıyor. Topraklarında yaşadığımız AB ülkeleri de göç sorunundan payını alıyor ama burada tepkiler ve uygulamalar çok daha farklı ve çeşitli. Bazı ülkeler göçmen kabulünde daha toleranslı ve istekli olabiliyorken bazıları daha muhafazakar davranabiliyorlar bu konuda.

Olumlu örneklerden birisi de ikinci vatanımız Belçika’dan. Mechelen Belediye Başkanı Bart Somers geçtiğimiz yıl “göçmenleri kabul etmekte ve farklı kültür, din ve sosyal gruplardan mültecilerin entegrasyonunda gösterdiği kayda değer başarısından” dolayı Dünya Belediye Başkanı (World Mayor Prize) unvanı ile ödüllendirildi.    

Sayın Bart Somers’in, temsil ve liderlik ettiği Mechelen Belediyesi adına bu ödülü almasını sağlayan çalışmalarından haberdar olmak; bu vesileyle geleceğin yakıcı küresel sorunları arasında ilk sıralarda yer alan göç ve göçmenler konusunda yeni bilgiler edinmek ve nihayet aynı sorunu daha derin biçimde yaşayan ülkemizdeki zihniyetle AB’nin zihniyeti arasında paralellikler kurmak istiyorsanız bu faaliyetimizi sakın kaçırmayın.