Home » Activities » Zafer Ali Yavan - Murat Yetkin Covid-19 Salgınının Ekonomik ve Siyasi Sonuçl..
Zafer Ali Yavan - Murat Yetkin Covid-19 Salgınının Ekonomik ve Siyasi Sonuçları; Dünya'da ve Türkiye'de
Activity Date : 23/04/2022 15:00 - 23/04/2022 16:30 Activity Location : Sanal Ortam Activity Speaker : Zafer Ali Yavan - Murat Yetkin Activity Fee : Free

Daha önce yapmış olduğumuz COVID-19 salgının tıbbi boyutuyla ilgili sanal ortamdaki toplantının çok olumlu yankıları olması üzerine bu toplantılara devam etmek için yeni arayışlar içine girdik ve bu kez aynı salgının başka bir boyutunu yine sanal ortama taşımak istiyor ve yine konularında uzman seçkin konukları siz sayın üyelerimizle buluşturmak istiyoruz.

Bu kez COVID-19 salgınının ekonomik boyutunu ve etkilerini öğrenmek, konunun uzmanlarına sorular yöneltmek üzere konularında Türkiye'deki en yetkin uzmanlardan iki önemli kişiyi siz üyelerimizle bir TÖSED-BUSINESSTÜRK aktivitesinde buluşturmak istiyoruz.

Konu başlığı "Covid-19 Salgınının Ekonomik ve Siyasi Sonuçları; Dünya'da ve Türkiye'de" olmak üzere, aşağıda sizlere kısa özgeçmişlerini sunduğumuz bu seçkin konuklarla 23 Nisan 2020 tarihinde, saat 15:00 te yine sanal ortamda sizlerle buluşmak istiyoruz.

Lütfen katılımınızı aşağıdaki butonlar vasıtasıyla tarafımıza iletiniz. Toplantıya katılım sayıyla sınırlı olduğundan katılım istek sırası esas alınacaktır.

Katılım için cevap verme 22 Nisan 2020 saat 18:00 de kapanacaktır.

Katılımcılar:

Murat Yetkin

Murat Yetkin gazetecilik kariyerine 1981 yılında adım attı. 1987’de İngiliz Yayın Kurumu BBC World Service Ankara Bürosunda araştırma muhabiri olarak. Deutsche Welle  ve AFP gibi uluslararası haber kuruluşlarında bir süre çalıştıktan sonra 1992’da ulusal basına döndü ve o zamanki adıyla Turkish Daily News gazetesinin diplomasi ve savunma editörü oldu. Kanal-D’de kıdemli siyaset ve diplomasi muhabiri, programcı ve haber müdürü olarak çalışan Yetkin, Türkiye’nin ilk 24 saat haber veren  haber kanalı olan NTV’nin kurucu kadrosuna dahil oldu, NTV Ankara bürosunu kurup Ankara Temsilcisi ve siyasi editörü oldu. 2000’de Sabah Ankara Temsilciliği ardından 2001 yılında genellikle politika ağırlıklı, diplomasi, güvenlik, ekonomi başlıklarıyla güncel olayları değerlendiren düzenli olarak köşe yazılarını kaleme aldığı Radikal Gazetesi’nin Ankara Bürosunun şefliği görevine başlayarak yazılı basına dönüş yaptı. Aralarında NTV, CNN Türk ve TRT’nin bulunduğu TV kanallarında siyasi nitelikli programlar yaptı, yorumcu olarak bulundu, üniversitelerde ders verdi. 2011’de üstlendiği Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmenliği ve başyazarlığı pozisyonunu 2018’e dek sürdürdü.

Halen Türkçe ve İngilizce yayın yapan YetkinReport sitesinin Yayın Yönetmenliğini yapmaktadır.
Yetkin, Türkiye’nin siyaseti ve uluslararası ilişkileri ile ilgili altı kitabın yazarıdır:
Ateş Hattında Aktif Politika – Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar  Üçgeninde Türkiye (1992),
Avrupa Birliği Bekleme Odasında Türkiye (2002),
Tezkere-Irak Krizinin Gerçek Öyküsü(2004),
Kürt Kapanı – Şam’dan İmralı’ya Öcalan (2004)
Meraklısı için Entrikalar Kitabı (2017)
Meraklısı İçin Casuslar Kitabı (2108)
 
Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin makine mühendisliği bölümünden mezun olan Yetkin, 1959 doğumlu, evli ve bir kız çocuğu babasıdı

Zafer Ali Yavan

Uzmanlık Alanları: Politika Simülasyonu, Politik Risk Analizi, Kriz Yönetimi, Sivil Toplum,
Avrupa Birliği İşleri, Makro – Ekonometri, Simülasyon Modelleri
Zafer A. Yavan, 2017 yılında ZAY Strateji Danışmanlık Hizmetlerini kurmadan önce, 2009-2016 TÜSİAD Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi ve 2000-2008 TÜSİAD Ankara Daimi Temsilcisi olarak görev yapmıştır. Öncesinde T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatında; yönetici, uzman ve uzman yardımcısı olarak kurumun çeşitli birimlerinde 14 sene boyunca görev almıştır.

Yavan, hem TÜSİAD hem de devlet kurumlarındaki görevlerinde Türkiye’nin ekonomik ve politik gelişimini şekillendiren önemli dönüş noktalarında görev üstlenmiştir. Yavan, 1989 Finansal Sektörün Liberalleştirilmesi, 1994 Finansal Krizi, 1999-2000 ve 2001 Makro Uyum Programları, 2001 ve 2004 AB-TR Üyelik Müzakereleri, Türkiye’nin 2007 Anayasal Reformu ve 2000’lerde Hükümet ve STK’lar arasında gerçekleşen pek çok müzakere alanında da sorumluluk üstlenmiştir.

Kariyeri boyunca Zafer Ali Yavan, matematik, istatistik ve ekonometri altyapısını, politik ve ekonomik risk analizlerinde kullanma konusunda özel yetenek ve kapasite geliştirmiştir.

Zafer Ali Yavan, müzakere teknikleri ve kriz yönetimi konularında geniş bir deneyime ve uzmanlığa sahiptir. Yavan, aynı zamanda ODTÜ ve Ankara Üniversitelerinde 10 sene boyunca sırasıyla Forecasting ve Açık Ekonomi - Makro Ekonomi derslerini vermiştir.

Zafer Ali Yavan’ın, Makro-Ekonomi, Ekonometri, Zaman Serileri ve Sosyal Kalkınma Politikaları alanlarında bir çok akademik çalışmalası ve yayınları bulunmaktadır.

Yavan’ın Ortadoğu Teknik Üniversitesi “Operational Research&Statistics (ana dal) ve Economics (yan dal) alanlarında lisans derecesi, Salford Üniversitesi (Manchester UK) Ekonomi-Ekonometri Yüksek Lisans derecesi ve University of Pennsylvania (UPENN), Ekonomik Araştırmalar Merkeziden makro modelleme sertifikaları bulunmaktadır.