Home » News » Baskan Yasar TUMBAS'in Genel Kurul Konusmasi
All News
March 2014 (2)
February 2014 (2)
December 2013 (1)
October 2013 (3)
July 2013 (2)
June 2013 (1)
January 2012 (1)
December 2010 (1)
October 2009 (1)
March 2008 (1)
December 2007 (2)
Baskan Yasar TUMBAS'in Genel Kurul Konusmasi
Publish Date: Monday, 03 Mar 2022   Hit: 57

BAŞKAN YAŞAR TÜMBAŞ’IN GENEL KURUL KONUŞMASI
(25 Subat 2014)


Değerli arkadaslar,

Eski adıyla Türk Özel Sektör Dostluk Grubu (Tösed)’i 1998 yilinda kurduğumuz zaman amacımız Belçika’da yaşayan, sosyo-profesyonel sahada başarılı olmuş ve tanıma olanağı bulamadığımız Türk kökenlileri ve Türksever Belçikalıları bir araya getirip , AB’nin başkentinde bir lobi ve dostluk grubu oluşturmaktı…
TÖSED kısa zamanda sevilen ve sayılan bir dernek oldu…IKV,TUSIAD, ITKIB gibi derneklerin Belçika temsilciliklerinin, Brüksel’deki temsilciliklerimizin, AB-Genişleme Tûrkiye Masası Müdürlüğünün, Türkiye’de yatırım yapmış yabancıların ve 110’a yakın üyenin ilgi ve desteğini kazandı . Tösed’li olmak bir ayrıcalık haline geldi..Zaten üye olmak için de bazı şart ve prensiplerimize uymak gerekiyordu …
Aradan geçen 15 yil süresince TÖSED Brüksel’de yoluna devam etti…Her Başkan ve Yönetim Kurulu derneğe birşeyler vermek için uğraştı. Tabi bu arada ayrılanlar,yeni katılanlar, maalesef küsenler, kızanlar oldu ! Ama bu günlere geldik sağ salim  Bence önemli olan da bu.
Dernek 2013-2014 döneminde , TÖSED’e gönül vermiş dostum, başarılı iş adamı ve zamanında yıllarca birlikte çalıştığım sevgili Yilmaz ÖZCAN’ın başkanlığında güzel etkinliklere imza attı. Yılmaz’ın maddi ve manevi katkılarını iyi biliyor ve kendisine sizlerin de adına teşekkür ediyorum. Ancak Yılmaz dostumuz bu yıl nöbeti devir etmek niyetinde olduğunu açıkladı ( son samimi mesajini okumuşsunuzdur).
Gerçekten severek ve büyük bir heyecanla bu güzel derneği ( dostluk grubu statüsünde) benim gibi bu işe gönül vermis degerli birkaç arkadaşla 5,5 yil yönetme zevk ve onurunu yaşadım. Bazı dostların da teklifi hatta ısrarı üzerine, ve gayet tabii çok sevdiğim için, on yıl aradan sonra tekrar kaldığım yerden devam etmek ve ciddi ve dinamik bir grupla TÖSED-BUSINESSTURK ‘ü devam ettirmek arzusundayım.
35 yillik Avrupa meslek kariyerimde kendi çapımda güzel başarılara imza attım. Gerçekten ünvana ihtiyacım yok. Bundan sonra sadece siz arkadaşlarıma hizmet vermek beni mutlu edecektir. Zamanim var. Arzum da var . Zira TÖSED-BUSINESSTURK (asbl) ve üyeleri bu emeğe layıktır.
Genç ve özveriye hazır dinamik bir ekip ile , geçen on beş yılın verdiği deneyim ve anılarla, TÖSED-BUSINESSTÜRK’ü gerçek amaçlarına uygun bir sekilde AB’nin Başkentinde yaşatmak ve eski üyeleri, aramızdan bazı sebeplerle ayrılmış olan dostları ve yeni üyeleri ciddi bir dostluk ve dayanışma atmosferinde bir araya getirmeyi arzu ediyorum.
Amacım iki yil sonra bu görevi benden daha genç ve dinamik bir arkadaşa devretmektir.
Başarı sizlerin destek ve ilgisi ile doğru ortantılı olacaktır. Destek vermezseniz başarıya ulaşamayız ! Karar sizin…

Sevgilerimle….
Yasar Tümbas
25 subat 2014-Brüksel