Home » News » GENCLIK VE SPOR BAYRAMI KONSER VE RESEPSIYONU
All News
June 2016 (2)
April 2016 (1)
February 2016 (3)
January 2016 (1)
December 2015 (1)
October 2015 (2)
June 2015 (1)
May 2015 (1)
April 2015 (1)
March 2015 (1)
February 2015 (1)
January 2015 (1)
December 2014 (1)
October 2014 (4)
September 2014 (1)
June 2014 (1)
May 2014 (2)
March 2014 (2)
February 2014 (2)
December 2013 (1)
October 2013 (3)
July 2013 (2)
June 2013 (1)
January 2012 (1)
December 2010 (1)
October 2009 (1)
March 2008 (1)
December 2007 (2)
GENCLIK VE SPOR BAYRAMI KONSER VE RESEPSIYONU
Publish Date: Friday, 15 May 2022   Hit: 560

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosluğu ile  TSÖED_BUSİNESSTÜRK işbirliğinde düzenlenen etkinliğe büyük katılım oldu.

TC Brüksel Baskonsolosluğu ve TÖSED- Türk Özel Sektör Derneği tarafından  birlikte düzenlenen konser programında,’ I MUSICI BRUCELLENCİS’ Oda Orkestrası eşliğinde,  konservatuar öğrenimi gören 4 genç Türk müzisyeni konser verdi.  Simay AYDIN ( Flüt), Gözde SEVDİR ( Keman), İpek AKDENİZ ( viyolonsel) ve Çağıl ŞANLIDAĞ ( piyano).

Etkinliğin ev sahipliğini  Başkonsolos Ali Braış Ulusoy ve eşi Esin Ulusoy ile TÖSED Derneği Başkanı Yaşar Tümbaş ve eşi Marita Tümbaş yaptılar.

TC Büyükelçisi Hakan Olcay ve eşi Mehveş Olcay,  NATO Daimi temsilcisi Büyükelçi   Fatih Ceylan ve eşi,NATO ( Shape) Türk Misyonu  Komutanı Tüm General  Ethem Büyükışık ve eşi, NATO- Türk  Milli Askeri Temsilcisi Tüm general Ferit Güler ve eşi,  Askeri Ataşe  Kur.Albay Hayrettin Yılmaz ve eşi, Moelenbek Belediye Başkanı Brüksel  Bölge milletvekili Françoise Schepmans, TÖSED Başkanı Yaşar Tümbaş ve eşi’nin de katıldığı konser ve resepsiyona 300’e yakın davetli katıldı.
CUMHURİYET’E GİDEN ZORLU YOL
Etkinliğin açış konusmassını Brüksel Başkonsolosu Ali Barış ULUSOY  yaptı.
Baskonsolos ULUSOY konuşmasında şunları söyledi: “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle T.C. Brüksel Başkonsolosluğu tarafından, TÖSED-Businesstürk’ün değerli desteğiyle düzenlenen programımızda sizleri ağırlamaktan şeref ve mutluluk duyuyoruz.
Bu yıl, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak, Kurtuluş Savaşımızı başlatmasının 96. yıldönümünü kutluyoruz. 19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden zorlu yolda atılmış en cesur adımlardan birine tanıklık etmiş bir tarihtir. Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı, vatanına sahip çıkma mücadelesi veren bir milleti, adeta küllerinden diriltmiş ve yeniden ayağa kaldırmıştır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü andığımız bu anlamlı gün, aynı zamanda gençlere armağan edilmiş bir bayramdır. O gençler ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin güvencesi olarak görülmüşlerdir. Bugün uluslararası toplumun saygın bir üyesi olan Türkiye, gençlerimizin başarısı üzerinde yükselmiştir.
Bu yılki 19 Mayıs Bayramı programımızda, klasik müzik alanındaki öğrenimlerini Belçika’da sürdüren genç müzisyenlerimizi ön plana çıkarmak istedik. Kariyerlerinin henüz başlarında olmalarına karşın, Türk müzisyenlerin uluslararası repütasyonuna önemli katkılar yapacaklarına inandığımız dört solistimiz, birazdan dinleyeceğiniz konserde, Şef Zofia Wislocka yönetimindeki I Musici Brucellencis Oda Orkestrası eşliğinde sanatlarını icra edecek ve bizlere bir müzik şöleni yaşatacaklar….”.

UMUTLAR GENÇLİKTE!

Daha sonra TÖSED- Türk Özel Sektör Derneği Başkanı Yaşar Tümbaş’ da  bu konser ve resepsiyona sponsor olarak destek vermekten gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi ve Atatürk’ün Gençliğe hitabesinden parçalar okudu. Ve konuşmasını şu şekilde bağladı :”Türk milleti için bir dönüm noktası olan 19 Mayıs  1919 tarihini anma Bayramını Atatürk Türk gençliğine armağan etmiştir. Sayın Başkonsolos Ali Barış Ulusoy’un sözlerine ben de « BÜTÜN ÜMİDİM GENÇLİKTEDİR « diyen Atatürk’ümüzün Türk  gençliğine hitabesinden bir  bölüm okuyarak katılmak istiyorum.

EY TÜRK GENCLİĞİ

BİRİNCİ VAZİFEN TÜRK İSTİKLALİNİ, TÜRK CUMHURİYETİNİ İLELEBET MUHAFAZA VE MÜDAFAA ETMEKTİR. BU TEMEL SENİN EN KIYMETLİ HAZİNENDİR !

MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR !

Atatürk a dédié cette fête de 19 Mai 1919 a la jeunesse turque.

İl  a souligné l’importance des jeunes dans son grand discours :

« JEUNES !

C’EST VOUS QUI NOUS MOTIVEZ ET NOUS DONNEZ CE COURAGE .

GRÂCE A l’ EDUCATION ET LE  SAVOIR QUE VOUS RECEVEZ, VOUS ETES LE PLUS IMPORTANT SYMBOLE DE LA LIBERTE DE PENSEE, DE L’AMOUR DE LA PATRIE, DES VERTUS DE L’HUMANITE….

VOUS ETES LA NOUVELLE GENERATION QUI GRANDIT ! L’AVENIR VOUS APPARTIENT.

NOUS AVONS FONDE LA REPUBLIQUE. C’EST A VOUS DE LA GLORIFIER ET DE LA VIVIFIER  »

Mustafa Kemal Paşa Atatürk büyük nutkunda gençlere hitaben söyle demişti :

«  Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız.

Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz.

Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz ! »

Sözlerimi bitirirken bu etkinligi gönülden sponsor olarak destekleyen üyelerimiz  sevgili Ata Agra, Ali Osman Kaya, Mahmut Korkmazer , Yılmaz Özcan ve Mehmet Türköz’e sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunarim. Sizlere de değerli orkestra ve genç Türk müzisyenlerimiz eşliğinde mutlu bir anma  günü geçirmenizi dilerim.

En terminant mon exposé, je voudrais souligner le fait que la communauté turco-belge contribue avec enthousiasme à la prospérité de son pays d’adoption , défend  les valeurs de la Belgique au dela de ses frontieres et heureuse de partager ses journées festives avec la population de ce beau pays !

Je vous souhaite de passer un moment agréable en compagnie des  jeunes musiciens turcs et de l’Orchestre I MUSICI BRUCELLENCIS et je dis : VIVE LA BELGIQUE, VIVE LA TURQUIE  et VIVE L’AMITIE BELGO-TURQUE.

YAŞASIN TÜRKİYE, YAŞASIN BELÇİKA, YAŞASIN BELÇİKA-TÜRKİYE DOSTLUĞU ! “

KONSER SONRASI RESEPSİYON VERİLDİ

Konser sonrası verilen resepsiyon anında başta protokol zevatı olmak üzere, büyük bir katılım grubu Türkiye’nin bu çağdaş yüzünü sergileyen güzel etkinlikten duydukları mutluluk ve gururu dile getirdiler ve gerek Başkonsolos Ali Barış Ulusoy ve eşi Esin Ulusoy’u gerekse Tösed Başkanı Yaşar Tümbaş’ı tebrik ettiler.