Home » News » Nasuh MAHRUKI ile FIKIR KULÜBU-
All News
June 2016 (2)
April 2016 (1)
February 2016 (3)
January 2016 (1)
December 2015 (1)
October 2015 (2)
June 2015 (1)
May 2015 (1)
April 2015 (1)
March 2015 (1)
February 2015 (1)
January 2015 (1)
December 2014 (1)
October 2014 (4)
September 2014 (1)
June 2014 (1)
May 2014 (2)
March 2014 (2)
February 2014 (2)
December 2013 (1)
October 2013 (3)
July 2013 (2)
June 2013 (1)
January 2012 (1)
December 2010 (1)
October 2009 (1)
March 2008 (1)
December 2007 (2)
Nasuh MAHRUKI ile FIKIR KULÜBU-
Publish Date: Friday, 10 Jun 2022   Hit: 144

C

Ülkemizde ve dünyanın bir çok ülkesinde meydana gelen tabii afet ve büyük kazalarda tamamen gönüllü olarak başı dertte olan kişilere en kısa zamanda ulaşarak yardım elini uzatan tanınmış ” AKUT Arama Kurtarma Derneği”nin Yönetim Kurulu Başkanı , ünlü dağcı, Everest tepesine tırmanan ilk Türk, Nasuh Mahruki  Belçika’nın Başkenti Brüksel’de kısa adı TÖSED olan Türk Özel Sektör Derneği’nin düzenlediği Fikir Kulubü etkinliğine katıldı.
10 Haziran Cuma akşamı saat 18:45’de Tüsiad Salonu’nda gerçekleşen  Fikir Klübü etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Tösed Başkanı Yaşar Tümbaş TÖSED’in kuruluş amacı ve faaliyetleri hakında kısa bilgiler sundu.
Proğram öncesinde Tösed üyesi Avukat Hakan Erzurumlu, AKUT Arama Kurtarma Derneği”nin Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki‘nin biyografisi hakkında bilgiler vererek, organizasyonun oluşmasında yardımcı olup ev sahipliği yapan, Tüsiad Brüksel temsilcisi Bahadır Kaleağası ve Arzu Şengün hanımefendiye Tösed ve davetliler adına da teşekkür ederek Nasuh Mahrukiyi sunumunu yapmak üzere salona davet etti.
MAHRUKİ:AKUT SİVİL TOPLUMU HAREKETE GEÇİRDİ
Konuşmasına ” Bizim için her yeni gün yeni bir başlangıçtır. Geçmişten aldığımız dersleri ileriye doğru taşıyarak, ilerde en iyisini, daha iyisini yapmayı hedefleyen bir sivil toplum kuruluşuyuz.” şeklinde başlayan Mahruki AKUT’un misyonunu ” Dağ ve doğa koşullarında meydana gelen kaybolma ve kaza olaylarında, deprem, sel gibi doğal afetlerde ve büyük kazalarda, tamamen gönüllü olarak, amatör bir çalışma ve profesyonel bir yaklaşım ile, başı dertte olan kişilere en kısa sürede ulaşmak, yardım için gereken uygun koşulları yaratmak, doğru arama ve kurtarma çalışması yaparak, kazazedelere temel ilkyardım desteğini sağladıktan sonra emniyetli ortam koşullarına nakillerini sağlamak, bu tür olaylarda can kaybını en aza indirmek ve arama kurtarma konularında toplumu bilgilendirmek derneğimizin temel amacıdır.” dedi.
AKUT’un  değerlerini Gönüllülük, Karşılıksız yardımseverlik, İnsan hayatına değer vermek, Dürüstlük, Güvenilirlik olarak  açıklayan Mahruki, 1999 depreminden sonra Türkiye’de bazı şeylerin değişmesinede öncülük etiklerini kaydetti. Mahruki” AKUT uzun yıllardır uyuyan, kapasitesi ve potansiyeli unutulmuş Sivil Toplum devini harekete geçirdi. Akut toplumdaki kısır, bencil, bireyci anlayışa karşı üretken, çalışkan,işbirliğine yatkın yeni bir anlayışı ve yeni bir yaklaşımı harekete geçiren kıvılcım oldu” dedi.,
1999 depereminden sonra yaşanan paradigma değişimini “Akut  birbirlerinin sorunları ve sıkıntılarıyla içtenlikle ilgilenen ve birbirinin iyiliği için çaba gösteren sağlıklı bir toplum inşasının sembolü oldu. akut Türkiye’de gelişen yurttaş sektörünün, aktif yurttaşlık bilincinin, toplumsal bir amaç için gönüllü çalışma kültürünün ve sivil toplum kuruluşları devrinin başlangıcı oldu.” şeklinde ifade etti.
Mahrukinin 1 saat süren sinevizyon gösterisi eşliğindeki sunumunun ardından interaktif şekilde devam eden proğramda mahruki kendisine yöneltilen soruları cevapladı.
GEZİ OLAYLARI TAMAMEN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A KARŞI YAPILMIŞTIR
Dünyanın bir çok  afet bölgesinde arama ve kurtarma operasyonlarına imza atmış bir derneğin neden tabi afet olmayan Gezi Parkı olaylarında yer aldğının sorulması üzerine Gezi Parkı olaylarının tamamen Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yapıldığını söyleyen AKUT Arama Kurtarma Derneği”nin Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki: ” 31 Mayıs 2013’te gün boyu dernek merkezimize ulaşan ihbarlar ve yardım çağrıları üzerine ilkyardım desteği sağlamak üzere hareket etmeye karar verdiklerine işaret derek; AKUT, 31 Mayıs gecesi, Gezi’de olayların patladığı ilk gün ve takip eden günlerde sivil veya görevli, protestocu veya polis demeden, olayların ortasına dalıp yaralanan, zehirlenen herkese ilk yardım desteği veren belki de ilk STK, ilk kurum olmuştu. Bizden sonra diğer STK’lar da sahaya indiler ve gönüllü doktorlara ve herkese canla başla yardım ettiler” dedi.
Program bitiminde AKUT Arama Kurtarma Derneği”nin Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki Tüsiad Brüksel temsilcisi Bahadır Kaleağası ile Tösed başkanı Yaşar Tümbaş’a ‘Vatan lafla değil, eylemle sevilir’ adlı kendi yazdığı kitabı armağan ederken; günün anısınıa Tösed tarafından kendisine Brüksel’i tanıtan bir kitap ile Belçika çikolatası armağan edildi.

Şükrü Sağlam- BelTurkHaber

 

Facebook Yorum