Home » News » T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğinden Önemli Duyuru
All News
October 2013 (3)
July 2013 (2)
June 2013 (1)
December 2010 (1)
October 2009 (1)
March 2008 (1)
December 2007 (2)
T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğinden Önemli Duyuru
Publish Date: Monday, 17 Jun 2022   Hit: 243

Halen Eğitim Müşavirliği bünyesinde 76 öğretmenimiz Belçika genelinde 130 Belçika Okulu ile 80 Sivil Toplum Kuruluşumuzda 5000 civarında çocuğumuza Türkçe ve Türk Kültürü dersleri vermektedir. Ders verilen öğrenci sayısı Belçika'da yaşayan Türk nüfus içerisinde çok cüzi durumdadır. 2013-2014 Ders yılı için yapacağımız planlama çalışmaları kapsamında: yeni Türkçe sınıfları açılabilmesi için, en az 10 öğrencinin katılabileceği, ders verilecek eğitim ortamının sağlayabilen okul ve derneklere (ücretsiz) Türkçe Öğretmeni temin edilecektir. En geç 15/06/2022 tarihine kadar bizzat Müşavirliğimize gelmeniz ya da yazılı başvurmanız gerekmektedir.

Çocuklarımızın Türk Dili ve Türk Kültürü ile bağlarını koparmamak için Türkçe: Türkçe, Türk kültürünü yaşatan ve gelecek kuşaklara aktaran en güçlü araçtır. Türkçe dersleri, çocuklarınızın sizinle, akrabalarımızla ve Türkiye'deki yakınlarımızla iletişimimizi ve ilişkilerimizi sürekli ve canlı tutar.

Çocuklarımızın kimlik bunalımı yaşamaması için Türkçe: Türkçe, Türk kimliğinin temelidir. Türkçe bilmek, kendini Türk hissetmenin temel şartıdır. Bizi Türk yapan kültürel değerleri Türkçe ile ediniriz. Çocuklarımızın kimlik bunalımı yaşamamaları ve iki kültür arasında sıkışıp kalmamaları için Türkçe.

Fransızca ve Flamancayı daha iyi öğrenebilmek için Türkçe: Dil bilimciler, anadilini iyi bilenlerin yabancı bir dili daha kolay, hızlı ve düzgün öğrendiklerini bilimsel olarak kanıtlamışlardır. Diğer bir deyişle; iyi Fransızca/Flamanca öğrenmenin yolu, iyi Türkçe öğrenmekten geçer. Anadili bir binanın temeli gibidir. Temel ne kadar sağlam ise üzerine kurulacak katlar o kadar sağlam durur.

Çocuklarımızın okul başarılarının artması için Türkçe: Türkçe ve Türk Kültürü dersine devam eden çocukların okul başarısı, devam etmeyenlerden daha yüksektir. Türkiye’nin ve Türkçenin imkânlarından yararlanmak için Türkçe: Belçika’da liseyi bitiren Türk vatandaşları; Belçika’da T.C. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde dışarıdan, Türkiye’de ise örgün olarak bir üniversite okuma imkânına sahip olabilmektedirler.

Çocuklarımızın gelecekte iş bulma imkânlarını artırmak için Türkçe: Belçika'da 220 bin Türk bulunmaktadır. Öte yandan birçok Türk firması Avrupa'da faaliyet göstermekte, pek çok Belçika firması da Türkiye'ye yatırım yapmaktadır. Türkçe bilmek, işe alınmada bir tercih nedeni olmakta, ticaret, hizmet ve kamu sektöründe Türkçeyi iyi bilen elemanlara öncelik verilmektedir. Çocuğunuz Türkçe ve Türk Kültürü derslerine katılarak Türkçe bildiğini belgelendirebilir.

İki dilli iki kültürlü yetişmenin imkânlarından yararlanmak için Türkçe: Unutmayınız ki, Avrupa Birliğinin hedeflerinden biri de yarının gençlerini çok dilli çok kültürlü yetiştirmektir. Gelecek, çok dilli gençler için daha çok şeyler vaat etmektedir.

Çocuklarımızın kültürel ve sosyal yönden gelişmelerine katkı sağlamak için Türkçe: Çocuklarımızın Türkiye’yi, Türk büyüklerini tanıması; Türk tarihini öğrenmesi; İslam dini hakkında bilgi sahibi olması; Türk kültürünü yaşatan ulusal ve sosyal faaliyetlerde aktif görev alması için Türkçe dersleri uygun fırsatlar sunmaktadır.

Çocuklarımızı Türk kimliğiyle yetiştirmek için Türkçe: Çocuklarınıza sağlam bir kimlik, saygıdeğer bir kişilik kazandırmak ve Türkçe bilmenin imkânlarından yararlandırmak için:

TÜRKÇE VE TÜRK KÜLTÜRÜ DERSİNE GÖNDERİNİZ...

Kaynak: T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği