Home » News » Tösed Baskani Yasar Tümbas Konser konusmasi
All News
March 2015 (1)
February 2015 (1)
January 2015 (1)
December 2014 (1)
October 2014 (4)
September 2014 (1)
June 2014 (1)
May 2014 (2)
March 2014 (2)
February 2014 (2)
December 2013 (1)
October 2013 (3)
July 2013 (2)
June 2013 (1)
January 2012 (1)
December 2010 (1)
October 2009 (1)
March 2008 (1)
December 2007 (2)
Tösed Baskani Yasar Tümbas Konser konusmasi
Publish Date: Thursday, 30 Oct 2021   Hit: 109

CUMHURIYET BAYRAMI KONSERI KONUSMASI- 31 EKIM 2014- BRUKSEL

 

SAYIN BÜYÜKELÇİLERİMİZ,  SAYIN  BAKAN ve ST-JOSSSE  BELEDIYE BASKANI,SEVGILI ÜYELERIMIZ, SAYIN BAYANLAR-BAYLAR

EXCELLENCy, MİNİSTER AND MAYOR OF SAINT-JOSSE, DITINGUSHED GUESTS, LADIES & GENTELMEN

Brüksel TÖSED-Türk Özel Sektor Derneğinin düzenlediği CUMHURIYET BAYRAMI KONSERİNE HOŞ GELDİNİZ.

I THANK YOU VERY MUCH FOR HONORING THIS YEAR’S TURKISH REPUBLIC DAY CONCERT & RECEPTION ORGANISED BY OUR ASSOCIATION TÖSED-BUSINESSTÜRK.

Büyük Atatürk’ün eseri, bir büyük devrim ve milletimize eşsiz bir armağan olan Cumhuriyeti, ilanının 91. yılında AB’nin ve Belçika’nin başkenti Brüksel’de  birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanı içindeyiz.

The history of modern Turkey begins with the foundation of the republic on October 29, 1923, with Mustafa Kemal (Atatürk) as its first president. The Republic is based on a secular democratic, pluralist and parliamentary system. It was important at the time for the Republic of Turkey to be modernized in order to progress towards the level of contemporary civilizations and to be an active member of the culturally developed communities .


Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.

Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet; milletin kendisidir. Türk milleti, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Yurt dışında bile yaşasa bu değerlere olan bağlılığı devam etmektedir ve edecektir  !

On this memorial day, we remember the Great leader Mustafa Kemal Atatürk with gratitude,love and respect .

 Our Association celebrates every year the Republic Day by organizing a classical music concert in Brussels.

TÖSED-Türk Özel Sektör Derneği her yıl bu Bayramı Brûksel’de  bir klasik bati müzigi konseri ile kutlamayi gelenekselleştirdi. Amacimiz Atatûrk devrimleri içinde özel yeri olan ve Türkiye’nin Batı’ya açılma gayretinin eserlerinden  çok sesli müzik kültürünün ülkemizde belli bir önemi  ve değeri olduğunu AB’nin başkentinde irdelemek ve ülkemizin genç ve kabiliyetli müzisyenlerini Belçika Türklerine ve Avrupalı misafirlere tanıtmaktır.

THE POLYPHONIC CLASSICAL MUSIC HAS BEEN ADMIRED AND PRODUCED IN TURKEY SINCE THE 19th CENTURY. WHEN THE TURKISH REPUBLIC , FOUNDED ON 91 YEARS AGO, EVOLVED TO BECOME A DEMOCRACY, THE POLYPHONIC MUSIC AND PLURALISTIC SOCIETY FLOURISHED .

Bu yıl İstanbul’un çesitli Üniversitelerinde öğretim görevlisi ve genç yaslarına rağmen ülke içinde ve uluslararası alanda  belli bir yer edinmis 3 değerli genç müzisyenimizi davet ettik. EZGI SAYDAM ( mezzo soprano), DİLBAG TOKAY (Cello) et EMINE SERDAROĞLU( Piano). Kendilerine huzurlarinizda davetimizi kabul etmiş olduklari için teşekkür ederim. Bize bu gece Türk ve Avrupalı bestecilerin eserlerini sunacaklar.

THIS YEAR WE INVITED FROM ISTANBUL UNIVERSITIES  THREE  YOUNG ACADEMICIANS :EZGI SAYDAM,DILBAG TOKAY and EMINE SERDAROGLU..THEY WILL EXECUTE  WORKS OF  SEVERAL EUROPEAN and TURKISH COMPOSERS.

Konuşmamın sonunda etkinliğimize maddi ve manevi  destek veren tüm kuruluşlara,özellikle ismi programda ve panoda yazili sponsorlarimiza ve Yönetim Kurulumuz üyelerine    tesekkür etmek istiyorum.Onlarsız bu etkinliğin düzenlenmesi mümkün olmazdı!

 I WOULD LIKE TO  END MY SPEACH BY EXPRESSING OUR  SINCERE THANKS TO OUR SPONSORS and OUR EXECUTIVE COMMİTEE MEMBERS FOR THEIR VALUABLE SUPPORT TO HAVE THIS EVENT REALISED. 

SEVGİLi MUZiSYENLERİMİZ İLE GÜZEL BIR GECE GEÇİRMENİZİ CANDAN DİLERİM.

I WISH YOU A LOVELY MUSICAL EVENING .

YAŞASIN LAİK ve DEMOKRATİK  CUMHURİYETİMİZ,

VIVE LA REPUBLIQUE TURQUE SECULAİIRE ET DEMOCRATIQUE !

 

Yasar Tümbas

31 Ekim 2014   Brüksel